Citygrammable: Groningen

Nieuw in PROEF!Hospitality: citygrammable. Vanaf nu laten we je in elke editie de hotspots van de stad zien. We starten dit keer in de metropool van het noorden: Groningen it is!

Donna's Social Club

De enorme struisvogel voor het raam lacht je toe. Hier moet je zijn voor een culinaire belevenis: een Amerikaanse seventies diner, maar dan anno 2022. Frisse pasteltinten, rollerskates, discoballen en elke avond een dj in de zaak. Let’s meet at Donna’s!

WERKMAN

Eten, drinken, dansen en werken doe je samen met WERKMAN: dé nieuwe huiskamer van Groningen. Niet alleen past de naam mooi bij de arbeidersstad, ook is het interieur geïnspireerd door de kunstwerken van Hendrik Nicolaas Werkman, wat zorgt voor een zacht en kleurrijk geheel.

STACH

STACH is de huiskamer van het aangrenzende Forum, hét centrum voor kunst en cultuur. Hier tref je alles om 24/7 gezond en lekker de dag door te komen: een café, winkeltje en terras. Een aantal terrastafels zijn voorzien met een visual van de Martinitoren, waar je direct op uitkijkt.

Rooftop Merck Restaurant

Op de 6e verdieping tref je dit prachtige rooftop restaurant met een adembenemend uitzicht over de stad. Het te openen dak is van uniek Italiaans ontwerp met een steeds veranderend panorama.

NOK

Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad ga je naar NOK, op de tiende verdieping van het Forum. NOK is sfeervol en informeel, restaurant en skybar, day and night.

Graansilo

Zo’n 130 jaar geleden werd hier onder andere gerst en tarwe opgeslagen. Nu kan je er ook genieten van heerlijke smaken, een ontspannen sfeer en de prachtige uitzichten over het Winschoterdiep. Leuk feitje: de gekleurde tegels (van licht naar donker) en de vloeren met golvende vormen doen je denken aan een koud glas bier.

Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen: