Citygrammable | Utrecht

Nederland barst van de mooie steden met eigen, inspirerende hotspots die we highlighten in deze rubriek. Na 'metropool van het noorden' Groningen, bourgondisch Den Bosch en opwindend Rotterdam brengt de hotspottour ons deze editie naar veelzijdig Utrecht. De stad die inspireert, zich kenmerkt door de prachtige grachten en parken, waar cultuur wordt omarmd en de binnenstad bruist van de bijzondere plekjes en sfeervolle horeca. Toer je mee?

Club Claar

In een historische pand, pal tussen de Dom en Vredenburg, in het centrum van Utrecht, vind je de nieuwste onderneming van de Utrechtse Horeca Groep: restobar Club Claar. Hier ervaar je een relaxte clubsfeer, reuring en gezelligheid. Love at first bite geldt voor hun urban kitchen, love at first sight gold voor de Pebble - een design van Erik Remmers voor Satelliet Originals. De houten Pebble is geïnspireerd op afgeronde kiezels, heeft een bijzonder sierlijk gebogen rug en matcht perfect met de Club Claar allure.

Grand Bar & Brasserie Marie

Midden in Utrecht vind je Marie: de hotspot met een unieke ‘ambience parisienne’. De prachtige, lange bar verrast je direct. Deze is speciaal met de hand en op maat gemaakt in Parijs en dat ‘voel’ je. In de 150 jaar voor Marie hadden uitsluitend leden van Heerensociëteit ‘De Vereeniging’ toegang tot dit unieke, historische gebouw, nu is iedereen welkom. Laat je naast de warme atmosfeer, de pure smaken en mooie wijnen ook verwonderen door de originele Mariaplaats muurschildering van Utrechts bekendste schilder Jeroen Hermkens. Funfact: dit is het grootste werk van zijn hand én het grootste kunstwerk in de horeca in Nederland!

Carmel Market

Carmel Market - geïnspireerd op één van de populairste en meest levendige markten van Tel Aviv - is dé plek waar smaken, geuren, kleuren en mensen samenkomen. Hier ga je op culinaire ontdekkingstocht door Tel Aviv en reis je langs de randen van de Middellandse Zee. Wereldwijde inspiratie, verse ingrediënten, feestelijke smaken en dat alles bereid met passie. Door gebruik van natuurlijke kleuren en materialen, samen met de originele details uit het pand, is het interieur ingetogen en stijlvol, zonder de details uit het oog te verliezen. Onverwacht: Carmel Market heeft een hidden garden.

Restaurant Sevilla

In tapasrestaurant Sevilla waan jij je als gast volledig in Spaanse sferen. Van klassieke tapas en gerechtjes om samen te delen tot het warme en gezellige interieur. Alle details kloppen: de decoratie, foto’s, schilderijen en de originele, gedecoreerde tegels uit Spanje die de bar en wanden sieren. De tafeltjes zijn precies zoals je deze ook in Sevilla zal vinden; klein en knus, waaraan iedereen welkom is om aan te schuiven. Met hoge zitjes aan de bar en lage zitjes aan de wandtafels is een gevarieerd zitlandschap gecreëerd. De kast boven de bar, tot aan het hoge plafond, is een ware eyecatcher.

Ruby Rose

Het historische Jugendstil pand uit 1904 aan de Korte Jansstraat, dat destijds gebouwd werd als bloemenwinkel, is omgetoverd tot Ruby Rose: een wijn- en eetbar met Mediterrane gerechtjes, oneindig veel goede wijnen en een overweldigend interieur. De prachtige, lange bar van rood marmer - over de gehele lengte gesierd met een pergola vol rozen - verwelkomt je direct bij binnenkomst. Het plafond met sierlijstverlichtingen, de bijzondere muurschilderingen en het meubilair met luxe printstoffen maken Ruby Rose tot een ware hotspot en ‘must visit’.

Wil je meer inspiratie automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen: