Hospitality in office met Bouwend Nederland

Een inspirerend werklandschap met knipoog naar ruwe bouwmaterialen. Zo laten het nieuwe restaurant en de vergader- en ontmoetingsruimtes op het hoofdkantoor van Bouwend Nederland in Zoetermeer zich treffend omschrijven.

“Het interieur geeft qua materiaal en kleurgebruik een knipoog naar de ruwe bouwmaterialen.”

Een traditioneel kantoor wordt - aangemoedigd door nieuwe inzichten - steeds vaker omgevormd tot inspirerende, dynamische en gastvrije locatie waar collega’s, relaties en klanten elkaar ontmoeten. Zakelijk informeel, flexibel en gericht op menselijkheid. Een plek waar op constructieve wijze wordt samengewerkt in een omgeving die uitnodigt tot spontane brainstormsessies met lucratieve gevolgen. In het kantoor van nu draait het om het faciliteren van ontmoetingen en het uitnodigen tot creativiteit en interactie. Dat gastvrijheid hierbij een belangrijke rol speelt, toont Satelliet hospitality furniture in haar visie: ‘Hospitality in Office’. In een ruimte waar mensen zich comfortabel, gezien en geprikkeld voelen, presteren zij beter en zijn ze uiteindelijk gelukkiger én productiever.

Thuisvoelen op kantoor

Sinds haar oprichting in 1971 is Satelliet uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van hospitality meubilair en begrijpt heel goed hoe kantoor en gastvrijheid elkaar versterken. Onder het motto ‘energising places’ creëert het bedrijf inspirerende en uitnodigende werkomgevingen waarin flexibiliteit, verbinding, medewerkers en gasten centraal staan. ‘Thuis voelen op kantoor’ is het streven. Waarbij het onderscheidende DNA van een bedrijf of de cultuur in een organisatie belangrijke voedingsbronnen zijn voor de creatieve, professionele inrichting.

Scrum City

Om haar visie kracht bij te zetten heeft Satelliet in haar showrooms een letterlijke vertaling van ‘Hospitality in Office’ vormgegeven door het creëren en visualiseren van het inspirerende Square en het kleurrijke Scrum City. Laure Harbers, dealermanager bij Satelliet: “De beste manier om te ontdekken hoe hospitality en office samenkomen in een sympathieke werkomgeving, is door persoonlijke ervaring van de mogelijkheden. Debby Kouwenhoven, Facility Manager Stichting Bouwhuis (voorheen onderdeel van Koninklijke Bouwend Nederland), Thomas Ibelings en Rutger de Boer, beiden Consultant HEYDAY en verantwoordelijk voor de inrichting van het restaurant en de vergader- en ontmoetingsruimtes bij de stichting, waren dan ook direct enthousiast bij het beleven van de Square en het flexibele Scrum City.”

Flexibiliteit

Stichting Bouwhuis – verhuurder van de eigentijdse kantoortoren aan de Zilverstraat in Zoetermeer – heeft op de twee bovenste verdiepingen het bedrijfsrestaurant en de flexibele ontmoetingsruimtes. Laure: “Het interieur geeft qua materiaal en kleurgebruik een knipoog naar de ruwe bouwmaterialen. Criteria als flexibiliteit en een kwalitatief hoogwaardige hospitality look en feel speelden een belangrijke rol bij de samenstelling van de inrichting. Net als duurzaamheid, dat bijvoorbeeld zit in het hergebruik van de verschillende tafelonderstellen.”

Perfecte match

Het interieur bestaat uit een originele mix van onder andere Sonar banken, comfortabele Mino stoelen en de oogstrelende Biscuit van de Nederlandse ontwerpers BURO NOW voor Satelliet Originals. Het multifunctionele en verrijdbare kastensysteem Tactile zorgt ervoor dat ruimtes kunnen worden ingericht naar behoefte en verschillende grootte in groepen gebruikers. “Alle stoelen en banken zijn gestoffeerd met materialen uit onze eigen huiscollectie”, vertelt Laure. “Model Tube, een design van Diederik Schneemann voor Satelliet Originals bleek een perfecte match”, zegt Debby Kouwenhoven, die enthousiast is over de totale transformatie. “De vormen van het gebouw zijn weerspiegeld in dit design: een mooie verwijzing. De flexibele brainstorm- en vergaderruimte is, door toepassing van het juiste meubilair, eenvoudig naar de wensen van de klant en gebruiker aan te passen. Ook de inrichting van ons bedrijfsrestaurant brengt in het pand veel warmte en sfeer. Beide ruimtes zijn plekken geworden waar de medewerkers, relaties en huurders precies kunnen ontmoeten en werken zoals zij dat wensen en fijn vinden.”

Inspirerend werklandschap

HEYDAY, pionier en specialist in facilitaire dienstverlening, heeft in samenwerking met DiD Interieurmakers en Satelliet hospitality furniture voor Stichting Bouwhuis een inspirerend werklandschap gecreëerd. Hoog zitten, loungend brainstormen of gelijkwaardig vergaderen aan de ronde tafel. Actief of ontspannend overleggen, altijd uitnodigend en comfortabel. Op deze manier creëert Satelliet, samen met haar opdrachtgevers, ‘energising places.’

Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen: