Moeke Mooren: ruim, fris en voor elk wat wils
De verbouwing heeft uiteindelijk meer dan vijf maanden in beslag genomen. De vaste gasten herkennen het oude ‘Moeke’ dan ook niet meer terug. “We zijn er erg blij mee. Het was gedateerd, een beetje een jaren 80-uitstraling. Tussenwanden zijn verdwenen en het complete interieur is aangepast. Voor de oude gasten is het denk ik even wennen, maar in de positieve zin”, zegt Jirri Sisnaiski.
Enorme potentie
Ze hadden natuurlijk liever niet willen sluiten. Maar toen de deuren afgelopen jaar toch dicht moesten wegens corona, kozen ze er bij Moeke Mooren voor om het geheel grondig aan te pakken. En met resultaat: het oogt modern, ruim en fris. Sisnaiski: “De stoffering van de stoelen is effen, dat geeft een frisse maar tijdloze uitstraling. Dat is een andere keus dan de hippe en wildere dessins die nu zo ‘in’ zijn. Voor Randstadbegrippen heb je hier misschien alle ruimte, hier vinden ze al snel dat je ondanks alle ruimte toch dicht op elkaar zit. Daarom die middenweg: modern en van deze tijd, maar ook ruim en rustig.”
De tekst gaat verder onder de foto's
Sisnaiski weet waar hij het over heeft. Met bijna vijftien jaar ervaring als operationeel manager bij twee grote dierenparken was hij de laatste zeven jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van succesvolle horecaconcepten, waaronder restaurantconcept Dries en Co. Per 1 november 2020 is hij naast Corrie, Joep en Manon van Gruijthuijsen tot de directie van Moeke Mooren toegetreden. “Dit is een fantastische en unieke plek met enorme potentie. Moeke Mooren is een begrip in de wijde omgeving. Nu is de uitdaging nóg meer bekendheid te krijgen en het bedrijf de aankomende jaren tot het paradepaardje van natuur- en recreatiegebied De Gouden Ham te maken. Gasten van jong tot oud willen we laten genieten van onze mooie en unieke plek.”
Tijdens de verbouwing is maar liefst twaalfhonderd vierkante meter onder handen genomen. Maar ook even verderop zaten ze niet stil. Naast het hotel kent het terrein een camping, escaperooms en groepsaccommodatie De Stoep dat ook bij het geheel hoort. Op zo’n halve kilometer afstand is ook het restaurant De Korenmolen getransformeerd tot een pannenkoekenrestaurant.
Moeke Mooren is inmiddels weer open. Naast fietsen kun je bij het hotel ook een bootje huren om De Gouden Ham te ontdekken. Sisnaiski kijkt tevreden om zich heen: “Het terrein is zo groot dat je moet uitkijken om niet te veel tegelijk te doen. Zo ligt het nabijgelegen strandje op een mooie dag vol met bezoekers. Na de verbouwing van het restaurant, loungebar, bowlingbanen en de keuken gaan we de toekomst zonnig tegemoet. We hebben nog veel plannen met de camping, zoals een wellness erbij. Maar het is nu vooral eerst zaak dat ook nieuwe gasten ons weten te vinden.”
Wie was Moeke Mooren?
Hanneke Mooren-Hol, in het Land van Maas en Waal beter bekend als ‘Moeke Mooren’, werd op 23 februari 1858 geboren in het plaatsje Alphen. Moeke Mooren leidde een zwaar en arbeidzaam leven. Vele malen per dag zette ze mensen, weer of geen weer, de Maas over. Na haar dood, in 1918, zetten haar kinderen de voetveer voort tot de Oude Maas aan het eind van de jaren dertig van de vorige eeuw gedempt werd. Het Veerhuis bleef nog tot 1951 bestaan. Ongeveer op diezelfde plek, op Blauwe Sluis 6, verrees in 1989 het horecabedrijf, dat door zijn naam de herinnering aan Moeke Mooren doet voortleven.
Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.