Recap 3daysofdesign in Kopenhagen

De Deense hoofdstad stond deze 11e editie van 3daysofdesign in het teken van 'Dare to Dream'. Een tot de verbeelding sprekend thema dat door de ruim 400 exposanten is omarmd en in vol ornaat is uitgedragen. Kopenhagen, de stad waar iedereen goed gekleed lijkt te gaan en waar mensen relaxed zijn. Een omgeving waarin historische panden schoon en fris pronken en design wordt gebracht als een vanzelfsprekendheid.

De intieme setting van 3daysofdesign is inspirerend, net als de nadruk die wordt gelegd op ambacht, conceptuele presentaties en duurzaamheid. De exposanten communiceren met design, betrekken alle zintuigen en tonen hun visie in kleuren, materialen, tactiliteit en vormen. De stad heeft mij in al haar schoonheid geraakt.

Alle Deense labels zijn groots vertegenwoordigt en te vinden in districten en gebouwen als Marmorkirken (the Marble Church), Holmen, Nordhavn en Kongens Nytorv. Meer dan ooit is craftmanship zichtbaar in prachtige houten detaillering, zoals bij Norman Copenhagen en zet de trend in chroom en zilverkleurig onverminderd door: van blinkende tweezitter tot glanzende accessoires en kleinmeubelen. Biobased materialen als zeewier en hennep en materialen uit afvalstromen dienen als grondstoffen voor stoelen en tafelbladen en blijven terrein winnen. De uitvoering wordt ook luxer, zoals de stoffering aan de binnenzijde van de ‘afval’kuip.

Ook zijn er veel nieuwe, jonge en relatief onbekende, nationale en internationale labels goed vertegenwoordigt. Zij verzamelden zich in hubs als Framing in het Odd Fellow Palace; een indrukwekkend, drie verdiepingen tellende gebouw uit mid 1700 in Rococostijl. De prachtige locatie aan de Fredriksgade 1 - voor deze gelegenheid omgedoopt tot House of Design - telt vier verdiepingen vol design en creatieve bureaus. Elk appartementen toont een selectie van steeds opnieuw verrassende exposanten.

Laat je inspireren door de bijgevoegde beelden: Kopenhagen is een volwaardige, verrassende beurs. Kun je niet naar Milaan? Ga dan naar 3daysofdesign voor een flinke dosis inspiratie en de heerlijke design vibe.

Maico Pheninckx

Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen: